De ervaring van

Danny (32)

‘Sinds vijfenhalf jaar woon ik bij VraagPlus; ik denk het langst van alle bewoners. Hiervoor woonde ik op een groep. Maar continu mensen om me heen, dat werkt voor mij niet. Bij VraagPlus heb ik mijn eigen woning en veel meer rust. Hier kan ik mezelf bewijzen, laten zien wat ik allemaal kan. Dat is belangrijk. En als er iets is, kan ik altijd bellen. Lotte en Rosanne luisteren naar me en staan altijd voor me klaar.

Ik werk bij een melkveehouder. Ik doe er alles: stallen schoonmaken, dieren voeren, grasmaaien. Ik heb ook weleens een kalfje op de wereld geholpen, maar dat vond ik maar eng. Het allerliefst rijd ik op de trekker. Op zaterdag help ik weleens bij een sloopbedrijf, ook heel leuk werk.

In mijn vrije tijd onderhoud ik tuinen van mensen in de buurt. Ik kan van een hoopje zand nog een mooie tuin maken. Schuurtjes bouwen kan ik ook. Als ik het een keer zie, weet ik hoe het moet. Dan probeer ik het gewoon. Lukt het niet, pech gehad.
Lotte en Rosanne regelen alles voor me waar ik zelf niet uitkom. We doen samen boodschappen, ze spreken de dagen met me door en doen nog veel meer. Door alles wat ze voor me doen kan ik toch op mezelf wonen. Ik voel me echt goed, ben gelukkig.’