Over ons

Bij VraagPlus kun je terecht voor zorg en ondersteuning bij jou thuis of in een woning van VraagPlus. We bieden zorg met verblijf (24-uurs zorg) en ambulante begeleiding aan mensen vanaf 18 jaar met een (licht) verstandelijke beperking.

Kleine organisatie, grote voordelen

VraagPlus is een kleine organisatie en dat heeft grote voordelen. Je hebt altijd contact met dezelfde begeleiders (als dat nodig is, kunnen we ervoor zorgen dat dit altijd dezelfde twee begeleiders zijn). Die leer je dus heel goed kennen. En zij jou. Je begeleiders weten al snel wat je nodig hebt, wat je graag doet, wat je lastig en wat je fijn vindt, kortom: wie jij bent. Die vertrouwdheid maakt het makkelijker om je vragen te stellen en hun hulp in te schakelen. Je zult trouwens zien dat dat niet eens altijd nodig is; soms hebben zij aan een half woord al genoeg. Dat voelt goed.

Midden in de samenleving

VraagPlus is gevestigd in Huissen (gemeente Lingewaard). Omdat wij 24 uur per dag snel voor onze cliënten klaar willen staan, strekt ons werkterrein zich uit tot een kleine cirkel rondom Huissen. Wij houden onze aanvliegroute dus zo kort mogelijk. 

Wij kennen Huissen en omgeving als onze broekzak en hebben goed contact met de inwoners, de ondernemers, de clubs en verenigingen en de zorgverleners. We vragen hen ook om samen een fijn netwerk op te bouwen met en rondom jou en onze andere cliënten, zodat je echt midden in de samenleving staat en je je aan je omgeving kunt optrekken.

Vraag het ons gerust

Bij VraagPlus kun je terecht voor zorg en ondersteuning op alle levensgebieden en bij alle dagelijkse activiteiten. Zoals:

  • het huishouden
  • boodschappen doen en koken
  • persoonlijke verzorging
  • administratie
  • vrijetijdsbesteding (hobby’s en sport)
  • sociale contacten
  • studie en werk


Al je vragen en ideeën die hiermee te maken hebben, kun je met ons bespreken. Wij helpen je op weg, geven je advies en laten zien hoe je het kunt aanpakken. Wil je bijvoorbeeld gaan sporten, dan gaan we samen met jou op zoek naar een sportschool of vereniging waar jij je thuis voelt. En als je dat prettig vindt, sporten we een tijdje met je mee, zodat je er bekend en gewend raakt. Doe je graag zelf je boodschappen, maar lukt het je niet helemaal alleen? Dan gaan we toch gewoon met je mee! En wil je af en toe met anderen samen koken of eten, dan kijken we welke mensen dat ook leuk vinden. 

Stap voor stap

We nemen je bij de hand en als we zien dat het kan, laten we je hand ook weer los. We vinden het namelijk belangrijk dat je alles leert wat je kunt leren om zo zelfstandig mogelijk te wonen en zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen.

Maar natuurlijk gooien we je niet in het diepe. We maken een plan, bespreken je doelen en gaan daarmee stap voor stap aan de slag.