De ervaring van

Jolanda (50)

‘Lotte en Rosanne, ik zeg het maar meteen, gaan door het vuur voor mij en de andere cliënten van VraagPlus. Ze zijn open en eerlijk en luisteren goed. Ze weten precies wat ik nodig heb.

Samen met mijn man woon ik sinds 2012 zelfstandig in een appartement van VraagPlus. We hebben het hier heel gezellig en kunnen samen goed vooruit, maar ik ben erg blij dat Rosanne bij me langskomt. Met haar bespreek ik alles wat me bezighoudt en waar ik tegenaan loop. Ze legt me uit hoe ik mijn grenzen moet aangeven en hoe ik de week kan indelen zonder mezelf over te belasten. Ik kan ook mijn vragen bij haar kwijt over de opvoeding van mijn dochter; we hebben het echt over van alles en nog wat. Dat is heel fijn; het geeft me grip op mijn leven.
Omdat ik graag meer wilde bewegen maar echt sporten fysiek te belastend is, heeft  Rosanne geregeld dat ik kan meedoen aan de ouderengym in de buurt. Ik was niet meteen enthousiast – zo oud ben ik toch nog niet! – , maar het is heel gezellig. Ik kijk er telkens echt naar uit om te gaan.

Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd en ben enorm gegroeid dankzij de ondersteuning van VraagPlus. Door lichamelijke klachten kan ik niet ver meer lopen en niet lang meer staan. Dat is soms heel frustrerend, maar de gesprekken met Rosanne zijn een goede uitlaatklep. Zij laat me altijd zien wat ik allemaal wel kan en hoe goed ik het doe. Die positieve benadering maakt me sterk.’